Cine suntem noi?

Noi suntem Solid Wood Products și vrem ca povestea de mult pierdută a lemnului masiv să redefinească din nou valoarea obiectelor de mobilier.
Ele sunt expresia personalității fiecăruia dintre noi, reprezintă stilul nostru, reflectă viața noastră.
Și ce alt element din natură poate reda mai maiestuos simbolistica individualității umane dacă nu lemnul masiv. Iar acesta este principalul motiv pentru care noi, Solid Wood Products, existăm: să readucem mobila din lemn masiv în casele dumneavoastră.

Ce înseamnă mobila din lemn masiv?

Lemnul masiv are foarte multe semnificații: poate fi mobila pe care bunicii nostri n-ar fi schimbat-o pentru nimic in lume, poate fi biblioteca cea plină de cărți cu coperți groase, poate fi orice amintire plăcuta din copilărie, dar cu siguranță nu este ceva ce aparține trecutului, așa cum ați crede. Povestea mobilei din lemn masiv este mai actuală decât oricând!

Istoric

Solid Wood Products s-a înființat în luna iulie a anului 2013, după multe cercetări de piață și strategii gândite și regândite. Așa ar suna un text standard de prezentare a unei companii. Nimic nelalocul lui, dar ceva lipsește: sufletul! Ori tocmai am spus că lemnul are un suflet al său, deci iată povestea adevărată: Totul a început de la bunicul meu! Da, așa este!
Bunicul a fost întotdeauna un om migălos, cu multă răbdare și mereu pus pe treabă. Și cum în vremea sa multe dintre lucrurile pe care astăzi le privim ca banale erau considerate adevărate privilegii, mâinile bunicului au învățat să creeze mobilă.

Astfel a ajuns tâmplar, deși poate nu este chiar cea mai corectă încadrare a pasiunii sale…iubea mirosul, textura lemnului proaspăt adus și momentul în care din acel lemn lua viață o masă, un scaun, un pat și de ce nu, un umeraș. Cu ele a început relația specială dintre familia noastră și lemn: pasiunea i-a fost transmisă tatălui meu, inginer în industrializarea lemnului de peste 25 de ani, iar în cele din urmă a ajuns și la mine. De mică alergam prin atelierul tatălui meu și priveam prin ochii unui copil cum dintr-o bucată de lemn iese un pătuț sau un scaun…..și era interesant…..foarte interesant!

Apoi am decis să combinăm pasiunea cu știința, respectiv cercetările de piață care să ne confirme conceptul nostru de mobilă din lemn masiv ca fiind viu și în prezent.
Sigur ați remarcat faptul că vorbesc la plural. O fac pentru că împreună cu tatăl meu dorim să aducem la un cu totul alt nivel munca și perseverența ultimilor 25 de ani! Așa încât Solid Wood Products reprezintă combinația dintre experiența tatălui meu, viziunea mea și entuziasmul amândurora!

Viziunea Solid Wood Products?

Să promovăm obiecte de mobilă care să inspire încredere, frumusețe, eleganță, respect și care să spună o poveste.

Agnes Schwarzenberger, Solid Wood Products

Agnes Schwarzenberger,
Solid Wood Products